.

.

Hayati Chef... Çanakkale'de bir deniz ürünleri cenneti.....


 Her yıl bu zamanlar üniversitelerin turizm fakültelerindeki kariyer günleri için şehir şehir dolaşıyoruz. Bu yıl ikinci durağımız Çanakkale idi. Balıkesir'den akşama doğru çıkabildiğimiz için Çanakkale'ye yaklaşık saat dokuzda varabildik. Öğle yemeği yiyemediğimiz için çok acıkmıştık ve yemek yiyebileceğimiz iyi bir yer aramaya koyulduk. Otel resepsiyonunun tavsiyesi ve bir iki tanıdığa danıştıktan sonra Hayati Chef isimli balık restoranına gitmeye karar verdik. Yola çıkmadan önce kendilerini aradık ve bir masa ayırmalarını rica ettik.

Restorana vardığımızda kapıdaki karşılama görevlisi hanımefendi'den Hayati şef'in kendisine kadar herkes bir şekilde geleceğimizden haberdar olmuştu. Dürüst olmak gerekirse bir Pazartesi gecesi Çanakkale'de bu kadar kalabalık bir restoran beklemiyorduk.

Hayati şef bizi kapıda karşıladı ve meze bölümüne geçtiğimizde nasıl bir restorana geldiğimiz hakkında küçük ipuçlarını almaya başladık. Klasik yoğurtlu patlıcan ve acılı ezme gibi sıkıcı mezeler değil; başka yerlerde bulamayacağınız orijinal ve farklı bir çok meze gayet temiz bir ortamda bizi bekliyordu. Genel alışkanlığımız olarak deneyebileceğimiz kadar fazla meze denemeye özen gösterdik ve közde patlıcan, tatlı su karidesi, susamlı keçi peyniri, ahtapot ızgara, kalamar, karidesli mantı, zeytinyağlı yaprak sarması, üzüm yaprağında enginar, ot kavurması sipariş ettik.



 



















 Mezeler tam zamanında masamız ulaştı ve çok aç olduğumuz için arkadaşlar hemen yemeğe geçtiler bu yüzden hepsinin tek tek fotoğrafını çekme şansım olmadı. Özellikle közde patlıcan, ahtapot ızgara, kalamar ve zeytinyağlı yaprak sarması çok çok iyiydi. Ahtapot tam kıvamında pişirilmiş ve güveç kabında sıcak zeytinyağı, sarımsak ve pembe biber taneleri ile servis edilmişti. Bu sıcak yağa bandırarak en az üç dilim ekmek yedim. Zeytinyağlı sarma soğuk değil, ılık ve çok iyiydi. Kaliteli bir zeytinyağı kullanılmış ve baharatı tam kıvamındaydı. Ot kavurması Cunda'daki restorantarı aratmayacak kadar iyiydi. Kalamar tava taze kalamardan yapılmış ve yağı az, dışı çıtır içi yumuşak ve suluydu.


              
Evet mezeler çok güzeldi fakat bence Hayati Şef'in asıl numarası başka yerlerde kolay kolay bulamayacağınız çeşit ve tazelikteki deniz ürünleri. İstiridyeden, deniz kulağına; mavi yengeçten, istakoza kadar her türlü deniz ürününü taze bulabileceğiniz ender restoranlardan biri. Tüm deniz ürünleri Hayati Chef tarafından büyük bir titizlikle hazırlanıyor.



Çanakkale'ye yolunuz düşer ve güzel bir atmosferde kaliteli meze ve deniz ürünleri yemek isterseniz Hayati Chef'e mutlaka uğrayın. İstanbul'un yarı fiyatına unutamayacağınız bir yemek yiyeceksiniz....









No comments

Powered by Blogger.